Itämeripäivän villiruokaperinne sai jatkoa
Takaisin artikkeleihin

Itämeripäivän villiruokaperinne sai jatkoa

Vietimme John Nurmisen Säätiön lanseeraamaa Itämeri-päivää jo neljättä kertaa villiruokaguru Sami Tallbergin herkkujen äärellä. Tänä vuonna tarjolla oli Samin loihtimia tapaksia vastikään laajennusremontin jälkeen avautuneella showroomillamme Albertinkadulla, Helsingissä.

Samin tapakset olivat tänäkin vuonna paitsi loistavan makuisia myös upean näköisiä.

Menu myös kuulosti herkulliselta:

Purple Haze

Kurpitsaa, mantelia ja salviaa

Rymättylän perunaa ja hauenmäti fondue

Mustikoita ja matchaa

 

 

Tilaisuus oli erittäin suosittu. Sateisen päivän lounashetkessä oli tiivis ja iloinen tunnelma. Meillä oli tilaa 50 vieraalle eivätkä kaikki halukkaat edes valitettavasi mahtuneet mukaan.

Durat lahjoitti jokaisen tapahtumaan osallistujan puolesta 10 euroa John Nurmisen säätiön Itämeren pelastustyöhön Pelasta pala Itämerta -sivustolle luodun Durat-tiimin kautta.

Voit käydä itsekin tekemässä lahjoituksen tiimin kautta. Durat maksaa lahjoituksellesi 10 euron bonuksen.

 

Pelastetaan Itämeri yhdessä

Durat on ollut mukana tukemassa John Nurmisen Säätiön tekemää ansiokasta työtä puhtaamman Itämeren hyväksi jo neljä vuotta. Ja yhteistyömme jatkuu.

Villiruokaguru Sami Tallbergin tapaksissakin mukana olevilla villikaloilla on tärkeä rooli Itämeren puhdistamisessa. Kalastuksen avulla voidaan kierrättää merestä maalle merkittävä määrä Itämerta rehevöittäviä ravinteita – Suomessa kalastus poistaa vuosittain vesistöistä yli 700 tonnia fosforia. Lisäksi kestävästi pyydetty kotimainen kala on ilmastoystävällinen vaihtoehto tehotuotetulle lihalle tai tuontikalalle.

John Nurmisen Säätiön käynnistämää ja koordinoimaa Itämeripäivää vietetään vuosittain aina elokuun viimeisenä torstaina erilaisten tapahtumien ja tempausten parissa. Teemapäivän tavoitteena on nostaa esille tärkeitä merellisiä aiheita ja innostaa tekemään konkreettisia tekoja Itämeren hyväksi. Päivä juhlistaa meren monimuotoisuutta ja mittaamatonta arvoa. Juhlinnan lisäksi tavoitteena on lisätä tietoa meren luonnosta, kulttuurista ja historiasta.