Maailman ensimmäinen PET-hartsia ja kierrätettyä komposiittimateriaalia yhdistävä Durat Plus sisältää noin 80 prosenttia kierrätysmateriaalia

Durat on kehittänyt ja tuo markkinoille Durat Plus -komposiittimateriaalin, jossa ensimmäisenä maailmassa yhdistetään kierrätysmateriaalista valmistettu PET-hartsi ja kierrätetty solid surface -komposiitti. Durat Plussan raaka-aineista noin 80 prosenttia on kierrätetty. Uutuustuotteen hiilijalanjälki on noin puolet pienempi kuin perinteisen Duratin.

Raaka-ainelähteenä voidaan hyödyntää kaikkien valmistajien solid surface -materiaalia. PET-hartsi valmistetaan muun muassa muovisissa juomapulloissa käytettävästä PET-muovista.

Maailman ensimmäinen PET-hartsia ja kierrätettyä komposiittimateriaalia yhdistävä Durat Plus -komposiitti sisältää noin 80 prosenttia kierrätysmateriaalia.

Durat Plussalla on selvästi omaleimainen ulkonäkö, joka erottuu perinteisistä Durat-kuoseista: tasaista pohjaväriä täplittävät kierrätetystä komposiittimateriaalista valmistetut pilkut. Ensimmäisenä myyntiin tuleva valkoinen Durat Plus on yleisilmeeltään melko tasavalkoinen, jonka kierrätysmurukuosi on erittäin hienovarainen.

Durat Plus -komposiitti on syntynyt oman kehitystyömme tuloksena

Tavoitteena kiertotalouden vahvistaminen

Durat Plus on syntynyt oman materiaalikehitystyömme tuloksena. Kehityshankkeidemme yksi keskeinen päämäärä on kierrätysmateriaalien lisääminen tuotannossa.

Tavoitteenamme on kiertotalouden entistäkin tehokkaampi toteuttaminen toiminnan kaikilla osa-alueilla ja ilmastovaikutusten merkittävä vähentäminen.

Omassa tuotannossamme olemme jo pitkään tähdänneet materiaalin suljettuun kiertoon. Nyt, kun otamme kierrätettäväksi myös muiden valmistajien ylijäämät ja käytöstä poistuvat kalusteet, pystymme vaikuttamaan muovijäteongelmaan paljon laajemminkin.

Lue lisää tuotekehityksestä

Tilaa mallipalat