Määrittelyohjeet suunnittelun ohjenuorana

Duratista on mahdollista valmistaa monipuolisesti eri muotoisia ja kokoisia kalusteita tarkasti suunnittelijan antamien mittojen mukaan. Materiaalista saadaan liimaamalla ja hiomalla saumattomia kalustekokonaisuuksia. Yksityiskohtia, kuten tasojen reunamuotoja, paksuuksia tai erilaisia jyrsintöjä on mahdollista suunnitella halutun mukaisiksi. 

Levyä liimataan Durat-liimalla. Hiomalla viimeistelty sauma on lähes näkymätön. Durat-altaat kiinnitetään tasoihin saumattomasti altapäin liimaamalla. Durat-altaat valetaan muoteilla yhtenä kappaleena, jota rakenne on mahdollisimman vahva. 

Duratin määrittelyohjeiden avulla varmistat laadukkaan lopputuloksen.  Alta voit ladata myös EPD-ympäristöselosteen, M1-todistuksen, materiaalin tekniset ominaisuudet ja käyttöturvallisuustiedotteen (Material Safety Data Sheet, MSDS).

MÄÄRITTELYOHJEET (PDF) EPD-YMPÄRISTÖSELOSTE (PDF) M1-todistus (PDF) Tekniset ominaisuudet (PDF) MSDS (PDF)

Laaja allasmallisto

Valikoimissamme on lähes kolmekymmentä erilaista allasmallia, sekä tasoon integroitavia että päälle asennettavia malja-altaita.

Valmistamme myös lisämaksusta mittatilausaltaita, kysy lisää myynnistämme.

ALLASMALLISTO (PDF) 3D-tiedostot OTA YHTEYTTÄ

Asennusohjeet

Duratista voidaan toteutaa liimaamalla periaattessa vaikka kuinka suuria yhtenäisiä kalustekokonaisuuksia saumattomasti. Tarvittavat liimaukset tehdään Durat-liimalla. Saumakohdat voidaan hioa lähes näkymättömiksi. Asennuspaikalla voidaan liimata pitkätkin tasot yhtenäisiksi kokonaisuuksiksi.

Hoidamme tarvittaessa myös asennukset.

Durat-pintaa on helppo työstää ja käsitellä. Mahdolliset pintavauriot voi aina korjata hiomalla ja isommat vauriot (kolot) Durat-täytemassalla.

Duratin työstämisessä ei synny haitallista piidioksidi- eli silikapölyä.

Durat-tason saumausohje (PDF) Durat-tason asennus kannakkeilla (PDF)

Puhdistus ja huolto

Päivittäiseen puhdistukseen sopii parhaiten nestemäinen astianpesuaine tai vastaava mieto saippualiuos. Kuivunut vesi saattaa jättää pintaan kalkki- tai muita tahroja ja ne on pyyhittävä pois esimerkiksi mikrokuituliinalla.  

Kiillottavaa ikkunanpesuainetta voi käyttää lisäämään pinnan kiiltoa tarvittaessa. Durat-pinnoille soveltuu laitossiivoukseen tarkoitettu yleispuhdistusaine, jonka PH on 7-9. 

Pinttyneen lian (esim. kahvi, punajuuri) puhdistamiseen suosittelemme ihmesientä. Tämän lisäksi voi käyttää hankausnestettä. Mikäli lika ei lähde kokonaan, voi käyttää myös nestemäistä konetiskiainetta. Tarvittaessa sen voi antaa vaikuttaa yön yli. Tiiviiseen pintaan ei imeydy mitään, joten tahrat saa periaatteessa aina poistettua. 

Durat-pinta kestää useimpia pesuainetyyppejä. Yllä olevien ohjeiden mukaan kokeilemalla löytyvät sopivat aineet esimerkiksi laitossiivouksessa.

Durat ei mene pilalle kovassakaan puhdistuskäsittelyssä, vaan se voidaan aina palauttaa alkuperäiseen kiiltoon tai sileyteen.

LATAA DURAT HOITO-OHJE (PDF)

Naarmut ja halkeamat

Naarmuja voi poistaa hiomalla Durat-tason pintaa. Heikommin näkyvät viirut on mahdollista poistaa hiomalla pintaa käsin. Hiontaan suositellaan Mirka Abralon -tyynyä, karkeus P1000, isompien naarmujen hionnan voi aloittaa P360 karkeudella.  

Ennen hiontaa tason pinta puhdistetaan. Hiottavalle pinnalle sumutetaan vettä, samoin hiontalaikalle. Hionta tehdään pyörivällä liikkeellä, voimaa ei juurikaan tarvitse käyttää. Pinnalla oleva vesi alkaa hieman vaahdota. Hionnan jälkeen pinta kuivataan mikrokuituliinalla. Jos naarmu ei ole kokonaan poistunut, voidaan käsittely toistaa.  

Syvempiä vaurioita voidaan korjata koneellisesti hiomalla. Hionta aloitetaan karkeuden P180 laikalla ja asteittain nostetaan laikan karkeutta hienommaksi. Hionnan jälkeen tummat ja kirkkaanväriset pinnat käsitellään kalustekiillokkeella (esim. Durat Kalustekiilloke tai vastaava). Kiilloketta levitetään hyvin ohut kerros tason pintaan ja pestään saippualiuoksella. Tämä antaa suojakalvon tasolle ja syventää väriä.

Halkeamat ovat harvinaisia ja johtuvat usein tason vääränlaisesta kiinnityksestä. Halkeamat voidaan korjata liimalla. Lohkeamat voidaan korjata helposti liimaamalla, mikäli irronneet palat ovat tallessa.  

Tilaa huolto

Huoltopalvelusopimus

Etenkin kohteissa, joissa kalusteet joutuvat kovaan kulutukseen, paras tapa varmistaa, että Durat-kalusteet pysyvät kunnossa vuosikymmeniä, on tehdä huoltopalvelusopimus. Durat-huoltopalvelun ansiosta käytössä olevat tuotteet voidaan tarpeen vaatiessa uudistaa alkuperäiseen kuntoon. Tuotamme palvelun yhdessä paikallisten kumppaniemme kanssa.  

Huoltosopimuksessa voidaan määritellä kalusteiden kunnon tarkistus sopivin väliajoin, esimerkiksi 5-10 vuoden välein. Kulumat huolletaan tarvittaessa ja näin varmistetaan, että käytössä on jatkuvasti hyväkuntoiset kalausteet. 

Pinnan vauriot, kuten naarmut, kulumat ja pinttyneet tahrat voidaan korjata kevyesti hiomalla.  Pienet halkeamat ja murtumat on myös mahdollista korjata liimaamalla.  

Huoltopalvelusopimus kannattaa tehdä aina jo kalusteiden hankintavaiheessa. Näin omistaja voi olla varma, että kalusteet pysyvät aina ensiluokkaisessa kunnossa.

Pyydä tarjous huoltopalvelusopimuksesta