FAQ

Täältä löydät useiten kysytyt kysymykset Duratista.

Pienenettävä sisältö

Mitä Durat on?

Durat on komposiittimateriaali, joka sisältää uusiomuovia. Duratista voidaan valmistaa muun muassa kalusteita, altaita ja ammeita.

Mitä muuta Durat sisältää kuin 30 % uusiomuovia?

Se on polyesteripohjainen
materiaali, jossa on lisäksi mm. palonestomineraaleja.

Miksi Durat on kehitetty?

Durat syntyi vuonna 1990. Koko idea lähti liikkeelle yrityksen perustajien halusta hyödyntää uusiomuovia laadukkaan design-tuotteen materiaalina.

Missä Durat valmistetaan?

Duratin tehdas sijaitsee Naantalissa, Suomessa.

Miten Duratia työstetään?

Duratia työstetään puuntyöstötyökaluilla. Liimaamalla ja hiomalla siitä voidaan valmistaa rajattoman suuria saumattomia kalustekokonaisuuksia.

Miten Durat eroaa muista vastaavista materiaaleista?

Durat sisältää aina 30 prosenttia kierrätysmuovia ja se itse on sataprosenttisesti kierrätettävää. Käytetyt kalusteet voidaan helposti huoltaa uudenveroisiksi. Duratin värivalkoima on erittäin laaja: eri pohjavärejä ja kuoseja yhdistelemällä saatavissa on yli tuhat värivaihtoehtoa. Lisäksi asiakkaiden on mahdollista tilata omia eikoisvärejä. Durat on suomalainen keksintö ja se valmistetaan Naantalissa, Suomessa. Durat on avainlipputuote.

Mihin Duratia voi käyttää?

Duratista voidaan valmistaa periaatteessa mitä tahansa kalusteita, ammeita ja altaita ja pinnoittaa esimerkiksi seiniä. Durat on erinomainen kalustemateriaali etenkin kylpyhuoneisiin ja keittiöihin sekä kaikkiin kovan kulutukseen joutuviin kohteisiin kuten hotelleihin, ravintoloihin, kouluihin, uimahalleihin ja sairaaloihin.

Voiko Duratista valmistaa kaarevia pintoja?

Duratista voidaan lämpömuovata kaarevia pintoja, minimi R 2 - 300 mm. Myös erilaisilla liimaus- ja työstötekniikoilla sekä valamalla Duratista voidaan valmistaa kaarevia pintoja.

Sopiiko Durat keittiöön?

Durat on erinomainen materiaali keittiötasoihin, altaisiin ja välitiloihin. Materiaali kestää kovaa kulutusta, sen pinta on tiivis, joten se ei ime mitään ja kaikenlaiset tahrat on helppo puhdistaa. Duratista voidaan liimaamalla ja hiomalla valmistaa rajattoman suuria kalustekokonaisuuksia saumattomasti. Saumattomuuden ja tiiviin pintansa ansioista Durat-kalusteet ovat erittäin hygieenisiä.

Sopiiko Durat välitilamateriaaliksi?

Sopii erinomaisesti. Durat-tasoihin yhdistettäessä saadaan aikaiseksi näyttäviä, yhtenäisiä kokonaisuuksia.

Voiko Duratia käyttää kylpyhuoneessa?

Durat komposiittimuovimateriaali on täydellinen materiaali kaikkiin kosteisiin tiloihin. Duratista valmistetaan altaita, allastasoja, kylpyammeita ja esimerkiksi suihkutilojen seiniä.

Tehdäänkö Durat-altaita mittojen mukaan?

Duratista on mahdollista valmistaa mittatilausaltaita, mutta ensisijaisesti suosittelemme valamalla valmistettuja standardikokoisia altaita, joita valikoimistamme löytyy noin parikymmentä mallia. Valamalla tehty rakenne on kestävämpi kuin leikkaamalla ja liimaamalla valmistettu allas.

Voiko Duratia käyttää ulkokalusteissa?

Durat on myös ulkokäyttöön sopivaa. Se ei ole herkkää UV-säteilylle vaan säilyttää värinsä aurinkoisissakin käyttökohteissa.

Kestääkö Durat kuumaa?

Hitaita ja tasaisia lämmönvaihteluita materiaali kestää hyvin, mutta esimerkiksi kuumaa kattilaa suoraan hellalta ei ole suotavaa nostaa Durat-tasolle, pintaan saattaa syntyä vaurioita.

Saako Duratia RAL-värikartan sävyissä?

Suurin osa RAL Classic -värikartan väreistä on kuuluu Duratin värimallistoon. Eri valkoisen sävyjä ei kuitenkaan pystytä toteuttamaan, Duratilla on vain yksi valkoinen sävy. Tummimpiin väreihin lisäämme aina jotain väripilkkuja.

Miten Durat kierrätetään?

Durat-materiaali on sataprosenttisesti kierrätettävää. Ostamme takaisin kaikki käytöstä poistuvat Durat-kalusteet ja kalustevalmistajien tuotannosta ylijäävät hukkapalat. Valmiit kalusteet voidaan huoltaa uudenveroisiksi kevyesti hiomalla ja niitä voidaan tarvittaessa esimerkiksi pienentää tai suurentaa tarpeen mukaan. Uudistetut kalusteet myydään Durat Kierto –tuotteina. Hukkapaloista voidaan valmistaa erilaisia pientuotteita tai ne voidaan murskata uuden Duratin materiaaliksi.

Pajonko vanhasta Durat-tuotteesta maksetaan?

Maksammme takaisin 5% ostohinnasta, jos se voidaan hyödyntää Durat Kierto –tuotteena. Tuotannon hukkapaloista ja käyttöön sopimattomista vanhoista kalusteista makstetaan 0,5€ / kg.

Jääkö punaviinistä tai muista ruoka-aineista pysyvä tahra Duratiin?

Duratin pinta on erittäin tiivis eli se ei ime itseensä mitään. Durat on helppo pitää puhtaana ja pinttyneetkin tahrat lähtevät helposti esimerkiksi taikasienellä.

Ohjeet

Miten asennan Durat-keittiötasoni? Miten pidän huolta, että tasoni on mahdollisimman pitkäikäinen? Ohjeet-sivulta löydät kattavan ohjeistuksen määrittelyyn, asentamiseen, puhdistukseen ja huoltoon.

Lue lisää