Suunnittelijan valinta: Designer Kaori Pi
Takaisin artikkeleihin

Suunnittelijan valinta: Designer Kaori Pi

Durat Palace -mallisto on kierrättämällä syntyvää ylellisyyttä

Durat Palace -värimallisto syntyi suunnittelutoimisto Most Collectiven Kaori Pin ideasta yhdistää aidot luonnon väripigmentit kierrätysmuovista valmistettavaan Durat-komposiittiin. Kaorilla oli yhteys värivalmistajaan, jolla on ainutlaatuisen pitkä kokemus väripigmenttien tuotannossa. Jo Hollannin kultakauden mestarit Rembrandtista van Goghiin ovat käyttäneet teoksissan samoja väripigmenttejä.


”Käytimme luonnonväripigmenttejä, jotka on tuotettu 1600-luvulla rakennetussa tuulimyllyssä Zaandamissa. Yhdistämällä värimurut Durat-materiaaliin saatiin terrazzo-henkinen kuosi, jonka väripilkut hohtavat luonnon pigmenttien ansiosta himmeän jalokivimäisinä”, Kaori kertoo.

 

Luonnonvärit hehkuvat

”Luonnonväripigmentit välkehtivät tuhansissa värisävyissä. Vaikutelma on täysin erilainen kuin yksiulotteisissa teollisissa väreissä. Säihkyvät pilkut tehostavat hienosti Duratin kolmiulotteista syvyysvaikutelmaa”, Kaori Pi kuvailee.

Kaori kiinnostui Duratista, kun hän sai tietää, että materiaalin valmistuksessa hyödynnetään teollisuuden jätemuovia.

”Idea luonnonvärimineraalien yhdistämisestä tähän kierrätystuotteeseen syntyi, kun aikaisemmin käytin luonnonvärejä maalauksissa ja tekstiilivärjäyksessä. Kiirehdin toteuttamaan ajatusta viimeistään siinä vaiheessa, kun ymmärsin, miten niukkoja, uusiutumattomia luonnonvaroja, marmoria ja graniittia louhitaan kalusteiden materiaaliksi. Lähdin tutkimaan, olisiko mahdollista yhdistää luonnonmateriaalien säihke tähän kestävään ja kierrätettävään materiaaliin”.

 

Suklaamestarin taidonnäyte

Kaori on aikaisemmin työskennellyt suklaamestarina ja sen vuoksi hänellä on vahva ymmärrys siitä, miten erilaisia aineksia voidaan yhdistellä aisteja hyväileviksi kokonaisuuksiksi. Palace-kokoelman saamissa palautteissa värimalleja verrataankin lähes päivittäin makeisiin. ”Tekisi mieli maistaa”, on usein kuultu ensimmäinen kommentti kokoelmasta.

”On hienoa työskennellä tällaisen materiaalin parissa, joka on aidosti vastuullinen: Duratin tuotantoa kehitetään jatkuvasti entistä ekologisempaan suuntaan, tuote on kierrätettävä ja se on ominaisuuksiensa vuoksi erittäin hyvin käytössä kestävää.”  

Herkullisen värinen ja silkkimäinen Palace-mallisto kohottaa kestävien materiaalien statusta. Se on osoitus siitä, että kierrättämälläkin voidaan valmistaa ylellisiä tuotteita.

 ”Minusta on hienoa, että ihminen voi ensin ihastua tuotteen kauneuteen ja huomata sitten, että se on myös ekologinen valinta. Palace on kuin kakku, jonka voi syödä ja samalla säästää”, Kaori päättää hymyillen.