Vain mielikuvitus rajana

Durat on kestävä ja näyttävä komposiittimateriaali, jonka raaka-aineesta noin 30 prosenttia on uusiomuovia. Tuote itsessään on sataprosenttisesti kierrätettävää.

Durat on oivallinen valinta keittiö- ja kylpyhuonetasoihin, altaisiin ja lukuisiin muihin mittatilauskalusteisiin silloin, kun erottuvan ulkonäön lisäksi vaaditaan kulutuksen kestoa, helppohoitoisuutta ja ympäristöä säästäviä ratkaisuja.

+ Credits
Suunnittelija: Linda Bergroth / Kuvaaja: Paavo Lehtonen

Durat "Porta dei Colori", Alcova Milano 15.-21.4.2024

Tule kokemaan Duratin huikea installaatio ”Porta dei Colori” Alcova Milanon toiseen näyttelykohteeseen, Villa Bagatti Valsecchiin. Linda Bergrothin suunnittelema teos rakennetaan vanhan sairaalan porttirakennelman sisään. Sairaalan portti, "Porta Nord Lazzaretto di Milano" on aikoinaan siirretty kartanon vehreän puistikon suojiin.

Linda Bergroth on ammentanut inspiraationsa pylväikön maanläheisestä värimaailmasta. Rohkea suunnitelma perustuu Duratin värien ja kuosien moninaisuuteen. Porta dei Colori hehkuu maan, veden ja auringon sävyissä.

Villa Bagatti Valsecchi,
Via Vittorio Emanuele II, 48,
Varedo

Osasto: A7

Näyttely avoinna joka päivä klo 11-19
Sisäänkäynti viimeistään klo 18

Lue lisää

Uusi Durat Plus: noin 80 % kierrätysmateriaalia

Maailman ensimmäinen PET-hartsia ja kierrätettyä komposiittia yhdistävä komposiittimateriaali

Durat on kehittänyt ja tuo markkinoille Durat Plus -komposiitin, jossa ensimmäisenä maailmassa yhdistetään kierrätysmateriaalista valmistettu PET-hartsi ja kierrätetty solid surface -komposiittimateriaali. Durat Plus sisältää noin 80 % kierrätysmateriaalia. Sen hiilijalanjälki on noin puolet pienempi kuin perinteisen Duratin.

Lue lisää
Maailman ensimmäinen PET-hartsia ja kierrätettyä komposiittimateriaalia yhdistävä Durat Plus -komposiitti sisältää noin 80 prosenttia kierrätysmateriaalia.

Duratin ensimmäinen EPD-ympäristöseloste on sertifioitu

EPD (Environmental Product Declaration) on vapaaehtoinen ja standardoitu tapa esittää luotettavasti olennaiset ja varmennetut tiedot rakennusmateriaalien ympäristövaikutuksista.

Rakennushankkeiden yhteydessä tarkastellaan ympäristövaikutuksia yhä enemmän elinkaariajattelun kautta. Laskenta tehdään elinkaarianalyysin mukaisesti (LCA) tuotteen koko elinkaaren ajalta. Tuotteen ympäristövaikutukset on siis koottu ja laskettu raaka-ainehankinnasta loppusijoitukseen saakka.

Ympäristöselvitystä varten tehtyjen laskelmien mukaan Duratin hiilijalanjälki on 3,35 kgCO2e.

EPD-ympäristöseloste (PDF)
Värikäs komposiittimateriaali kierrätysmuovista

Durat-konfiguraattori

Kokeile Duratin uuden suunnitteluohjelman testiversiota. Luo oma tuotteesi ja näe AR-ominaisuuden avulla, miltä kalusteesi näyttää valitsemassasi tilassa.

TUTUSTU

Vastuullinen valinta, joka näyttää hyvältä

Durat valmistetaan murskaamalla uusiomuovi rakeiksi, joista syntyy tuotteen omaleimainen, elävän kolmiulotteinen pinta. Kosketustuntuma on ylellisen silkkinen ja lämmin. Materiaali valetaan levyiksi ja erilaisiksi ammeiksi ja altaiksi.

Lue lisää

Kiertotalouden edelläkävijä

Durat on tuote, jonka alkuperäisen tuotekehityksen lähtökohtana jo yli kolmekymmentä vuotta sitten oli vähentää kaatopaikalla päätyvää muovijätettä.

Lue lisää

Artikkelit

Artikkelit tarjoavat ajankohtaisia aiheita Duratista, sen uniikista värimaailmasta ja kestävistä ratkaisuista.

TUTUSTU