Vain mielikuvitus rajana

Durat on kestävä ja näyttävä komposiittimateriaali, jonka raaka-aineesta noin 30 prosenttia on uusiomuovia. Tuote itsessään on sataprosenttisesti kierrätettävää.

Durat on oivallinen valinta keittiö- ja kylpyhuonetasoihin, altaisiin ja lukuisiin muihin mittatilauskalusteisiin silloin, kun erottuvan ulkonäön lisäksi vaaditaan kulutuksen kestoa, helppohoitoisuutta ja ympäristöä säästäviä ratkaisuja.

Värikäs komposiittimateriaali kierrätysmuovista

Duratin ensimmäinen EPD-ympäristöseloste on sertifioitu

EPD (Environmental Product Declaration) on vapaaehtoinen ja standardoitu tapa esittää luotettavasti olennaiset ja varmennetut tiedot rakennusmateriaalien ympäristövaikutuksista.

Rakennushankkeiden yhteydessä tarkastellaan ympäristövaikutuksia yhä enemmän elinkaariajattelun kautta. Laskenta tehdään elinkaarianalyysin mukaisesti (LCA) tuotteen koko elinkaaren ajalta. Tuotteen ympäristövaikutukset on siis koottu ja laskettu raaka-ainehankinnasta loppusijoitukseen saakka.

Ympäristöselvitystä varten tehtyjen laskelmien mukaan Duratin hiilijalanjälki on 3,35 kgCO2e.

EPD-ympäristöseloste (PDF)

Durat Kierto: kohti suljettua kiertoa

Durat on toteuttanut kiertotalouden periaatteita yli kolmekymmenvuotisen historiansa alusta alkaen. Ostamme takaisin kaikki kalustevalmistuksesta yli jäävät hukkapalat ja käytöstä poistuvat Durat-kalusteet. Käytössä olevien kalusteiden mahdolliset pintavauriot voidaan huoltaa uudenveroisiksi kevyesti hiomalla.

Durat kierto

Durat-konfiguraattori

Kokeile Duratin uuden suunnitteluohjelman testiversiota. Luo oma tuotteesi ja näe AR-ominaisuuden avulla, miltä kalusteesi näyttää valitsemassasi tilassa.

TUTUSTU

Vastuullinen valinta, joka näyttää hyvältä

Durat valmistetaan murskaamalla uusiomuovi rakeiksi, joista syntyy tuotteen omaleimainen, elävän kolmiulotteinen pinta. Kosketustuntuma on ylellisen silkkinen ja lämmin. Materiaali valetaan levyiksi ja erilaisiksi ammeiksi ja altaiksi.

Lue lisää

Kiertotalouden edelläkävijä

Durat on tuote, jonka alkuperäisen tuotekehityksen lähtökohtana jo yli kolmekymmentä vuotta sitten oli vähentää kaatopaikalla päätyvää muovijätettä.

Lue lisää

Artikkelit

Artikkelit tarjoavat ajankohtaisia aiheita Duratista, sen uniikista värimaailmasta ja kestävistä ratkaisuista.

TUTUSTU