Olemme sitoutuneet tukemaan Ukrainan vapautta
Takaisin artikkeleihin

Olemme sitoutuneet tukemaan Ukrainan vapautta

Ukrainassa eletään jo toinen joulu sodan kurimuksessa. Me olemme sitoutuneet jatkamaan tukeamme Venäjän julman hyökkäyssodan kohteeksi joutuneelle maalle.

Tehtaallamme on neljä ukrainalaista työntekijää. Ennen joulua heistä jokainen sai 3000 euroa lahjoitettavaksi kotimaansa sotaponnistusten tukemiseen. 

Liubov ja Ivan osoittivat tukensa Come Back Alive -järjestölle.

Järjestö on aloittanut toimintansa vuonna 2014. Sen ensisijaisena tavoitteena on lisätä Ukrainan puolustusvoimien tehokkuutta, pelastaa sotilaiden henkiä ja järjestelmällisesti torjua vihollisen hyökkäyksiä. Säätiö hankkii laitteita, mukaan lukien lämpöoptiikkaa, droneja, ajoneuvoja sekä valvonta- ja tiedustelujärjestelmiä. Rintamalta kotiin palaaville järjestetään tukea kuntoutukseen ja yritysten perustamiseen ja kehittämiseen.

Come Back Alive on ensimmäinen hyväntekeväisyysjärjestö Ukrainassa, jolla on lupa ostaa ja tuoda maahan sotilaskäyttöön sekä sotilas ja siviilitarpeisiin soveltuvia laitteita.

Edouard ohjasi lahjoituksensa KOLOlle. Se on ukrainalaisten IT-asiantuntijoiden ryhmä, joka auttaa maan puolustusvoimia ylläpitämään teknologista ylivoimaa hyökkääjään nähden. Kolo keskittyy kolmeen osa-alueeseen: optiikkaan, ilmapuolustukseen ja viestintään. Kaikki varat käytetään huipputeknologian laitteiden hankkimiseen etulinjan tarpeisiin.
KOLO toimittaa ukrainalaisille sotilaille tärkeitä varusteita: kypäriä ja vartalosuojia, satelliittipuhelimia ja taktisia radiolaitteita, nelikoptereita, lämpökameroita ja tähtäimiä.


Ruslan lahjoitti osuutensa suoraan Ukrainan Puolustusvoimille. Kerätyt varat suunnataan Ukrainan puolustuskyvyn parantamiseen: aseiden, varusteiden, ruuan, lääkkeiden ja muiden tarvikkeiden hankintaan.

Näiden lisäksi lahjoitimme 3000 € Voices of Children -järjestölle. Ensimmäisen kerran tuimme järjestön toimintaa helmikuussa 2022.
Voices of Children tarjoaa psykososiaalista tukea ja kuntoutusta lapsille ja vanhemmille. Ukrainassa ei ole juurikaan lapsia, jotka olisivat säästyneet sodalta. Heistä osa on joutunut pakenemaan kotoaan, osa on erotettu vanhemmistaan, osan ei ole ollut mahdollista saada tarvittavaa hoitoa tai kuntoutusta. Myös piiloutumiset pommisuojiin ilmahyökkäysten aikana ja passiivinen sotatapahtumien seuraaminen uutisten kautta voi vaikuttaa voimakkaasti lapsen psyykeen. Järjestö pyrkii vastaamaan lasten erilaisiin tarpeisiin, kuuntelemaan heitä ja tarjoamaan apua oikea-aikaisesti, ammattimaisesti ja heidän toiveidensa mukaan.