Habitarematerials ja Durat vetosivat Design-viikolla Milanossa
Takaisin artikkeleihin

Habitarematerials ja Durat vetosivat Design-viikolla Milanossa

Habitarematerials-näyttely ja näyttelyssä mukana olleet 14 suomalaista materiaalivalmistajaa saivat hienon vastaanoton Alcova-näyttelykokonaisuudessa Milanon Design-viikolla. Alcovassa vieraili yli 90 000 alan ammattilaista. Habitarematerials on noussut esiin alan johtavissa kansainvälisissä medioissa, kuten Dezeen, Elle Decor Italia ja Intern.

Habitarematerials-näyttely sijaitsi Alcovassa heti sisäänkäynnin läheisyydessä ja avasi siten hylätylle teollisuusalueelle levittäytyneen 90 projektin innostavan kokonaisuuden.

"Habitarematerialsin sijainti oli aivan ihanteellinen, parempaa paikkaa emme olisi voineet saada. Alcova oli inspiroiva kokonaisuus Milanon kiinnostavimmassa lokaatiossa. Tapasimme osastolla paljon nykyisiä asiakkaitamme ja jakelijoitamme, sekä saimme kiinnostavia, uusia kontakteja", Duratin toimitusjohtaja Heikki Karppinen kiteyttää.

“Hylätylle teollisuusalueelle rakennettu Alcovan näyttelykokonaisuus painottui ideoihin ja materiaaleihin. Kierrätys, uudelleenkäyttö ja kestävä kehitys olivat eturintamassa. Alcovan upea konsepti oli virkistävä kontrasti perinteiseen messutyyliin rakennetulle Salone de Mobilen Fiera-osalle,” Karppinen kuvailee.

 


NEMO arkkitehtien suunnittelema ja kuratoima elämyksellinen Habitarematerials-materiaalikirjasto koostui suomalaisyritysten materiaaleista. Milanossa esittäytyi 14 vastuullisesti toimivan suomalaisyrityksen materiaaleja, joihin kansainvälinen designyleisö pääsi tutustumaan.

”On ilo tuoda kauniita ja vastuullisia suomalaisia rakentamisen ja sisustamisen materiaaleja vaativan kansainvälisen designyleisön koettavaksi. Mukana olleilla valmistajilla on ratkaisuja ekologisesti kestävän ympäristön luomiseen yhdistettynä kansainvälisen vertailun kestävään muotoilu- ja tuoteosaamiseen. Tapahtuma osoitti, että Habitarematerialsin konseptille ja suomalaisille materiaaleille on kysyntää kansainvälisesti”, NEMO arkkitehtien Jussi Laine ja Maria Klemetti Laine kertovat.

Alcovan virkistysalueilla oli myös materiaalibaariksi nimetty baari, joka valmistettiin Duratista. Baari jää alueelle kesän ajaksi, jolloin alueella järjestetään useita kesätapahtumia.

 ”Habitarematerialsin esiintyminen Alcovassa osui juuri oikeaan aikaan ja tarjosi kaiken digitaalisuuden keskellä sitä, mikä on suunnittelussa kaiken perusta: materiaalien näkeminen, koskeminen, kokeilu. Näyttelyn interaktiivisuus ihastutti vierailijoita. Huomio kiinnittyi suoraan materiaaleihin”, Habitaren luova johtaja Laura Sarvilinna toteaa.

Duratin lisäksi Habitarematerials-yhteisesiintymisessä mukana olleet yritykset olivat: Cover Story, CWP, Johanna Gullichsen, Karava, Nordic Copper, Novo Wood, Pihlgren ja Ritola, Sera Helsinki, Stala, Luonnonbetoni, Laatupaneeli, Tulikivi ja VM Carpet.