Durat 12mm keittiötaso, Durat Palace P-001 Greyhound
Takaisin artikkeleihin

Kestävän kehityksen periaatteet näkyvät myös keittiötasojen valinnassa

Kun tietoisuus ympäristöstä kasvaa, se näkyy myös keittiösuunnittelussa. Nyt halutaan tehdä kestäviä valintoja, jotka säästävät ympäristöä. Valmistajien prosessien on oltava läpinäkyviä ja tuotteiden ympäristövaikutukset osoitettavissa. 

Kestävän kehityksen periaatteen mukaan keittiöihin halutaan tasoja, jotka voidaan huoltaa ja tarvittaessa kierrättää. Nyt ollaan valmiita panostamaan laadukkaisiin ratkaisuihin, jotka kestävät kulutusta ja näyttävät hyviltä vielä vuosienkin jälkeen.  

Klassisen hillityt skandivärit pitävät ilman muuta pintansa, mutta niiden rinnalle keittiötasojen värivalinnoissa ovat viime aikoina korostuneet etenkin pehmeät pastellit. Mutta myös vahvat värit kuten oranssit, vihreät ja siniset ovat sisustajien suosiossa. Tason värivalinnalla voidaan joko tuoda väriä keittiöön, tasoittaa muuten värikästä ympäristöä tai luoda väreiltään yhtenäisiä kalustekokonaisuuksia. 

 

 

Saumattomuus tekee Durat-keittiötasosta helppohoitoisen ja hygieenisen  

Durat-materiaali on erinomainen vaihtoehto keittiötasoihin ja altaisiin. Se kestää kovaa kulutusta ja on helppo puhdistaa. Durat on suomalainen komposiittimateriaali, jonka valmistuksessa käytetään uusiomuovia ja se on sataprosenttisesti kierrätettävissä. 

Komposiittimuovimateriaalin etu verrattuna muihin tasomateriaaleihin on sen saumattomuus. Siitä voidaan valmistaa periaatteessa, vaikka kuinka suuri tasokokonaisuus saumattomasti. Taso pysyy siistinä, kun liitoskohtiin ei pääse likaa eikä kosteutta. Myös Durat-altaat kiinnitetään tasoihin saumattomasti. 

Kaikki Durat-tasot valmistetaan mittatilaustyönä. Hintaan vaikuttavat paitsi käytetyn materiaalin menekki myös tarvittavat aukotukset, esimerkiksi allas- ja liesi- ja hana- aukkojen teko sekä tarvittavien reunatyöstöjen määrä, muoto ja paksuus. 

Kun myös välitilan levyt valmistetaan Duratista, ne voidaan liittää pyöristämällä tasoon, jolloin kokonaisuus jatkuu yhtenäisenä ja silikonisaumauksia ei tarvita. 

 

 

Väreillä tunnelmaa 

Värivalinnat vaikuttavat ratkaisevasti keittiön kokonaisilmeeseen ja tunnelmaan. Duratin värivalikoima on huomattavan laaja: pohjavärejä ja terrazzo-henkisiä murukuoseja yhdistelmällä vakiovärivaihtoehtoja on yli tuhat. Valikoimista löytyvät yhtä hyvin vahvat ja kirkkaat värit, lempeät pastellit ja skandinaavisen hillityt luonnon sävyt. 

Koska myös lähes kaikki RAL-värikartan sävyt kuuluvat Duratin värivalikoimaan, kalusteista ja tasoista saadaan haluttaessa yhtenäisiä kokonaisuuksia. 

Duratille ominainen, kolmiulotteinen peruskuosi ja siihen yhdistettävissä olevat tehosteväripilkut tekevät pinnasta käyttäjäystävällisen - pikkutahrat ja ruuan murut piiloutuvat eläväiseen pintaan. Pilkkukuosit ja vaaleat sävyt ovat erityisen hyviä rennoille keittiönkäyttäjille, jotka eivät halua pyyhkiä tasoaan joka ikisen käytön jälkeen. 

 

Helppo puhdistaa  

Durat on erittäin tiivistä eikä se ime itseensä mitään. Kaikki tahrat ovat aina puhdistettavissa eikä pinta mene pilalle kovassakaan käsittelyssä. Jos pintaan jää puhdistuksen yhteydessä jälki, se voidaan aina palauttaa entiselleen kevyesti hiomalla.  

Päivittäiseen siivoukseen sopii parhaiten nestemäinen astianpesuaine tai vastaava mieto saippualiuos. Pinttyneen lian kuten värjäävän öljyn ja mustikan puhdistamiseen suositellaan niin sanottua ihmesientä. Tämän lisäksi voi käyttää myös lievästi hankaavia pesuaineita.  Ja esimerkiksi tiskialtaisiin piintyneen lian puhdistamiseen voidaan käyttää konetiskiainetta, tarvittaessa sen voi antaa vaikuttaa yön yli. 

Suoraan liedeltä ei ole suositeltavaa nostaa tulikuumia astioita Durat-pinnalle vaan väliin kannattaa laittaa vähintään pyyheliina. Kosteutta materiaali sen sijaan kestää täydellisesti, pinnalle pitkäksikään aikaan jäävät nesteet tai esimerkiksi tiskikoneen höyryt eivät imeydy materiaaliin eivätkä siis aiheuta sille vahinkoa. 

Huollettavissa uuden veroiseksi 

Käytössä syntyvät naarmut voidaan poistaa Durat-tasosta hiomalla. Heikommin näkyvät viirut lähtevät hiomalla pintaa kevyesti käsin.  Syvempiä, esimerkiksi veitsen terällä syntyneitä vaurioita pystytään korjaamaan koneellisesti hiomalla. Hionnan jälkeen tummat ja kirkkaanväriset pinnat käsitellään kalustekiillokkeella tai öljyllä. 

Huoltopalvelun ansiosta käytössä olevat tuotteet voidaan uusia alkuperäiseen kuntoon.  

Ostamme takaisin kaikki käytöstä poistuvat Durat-kalusteet. Ne voidaan kunnostaa hiomalla uuden veroiksi, mitoittaa sopivaksi ja myydä Durat Kierto -tuotteina uudelle käyttäjälle. Jos kalusteelle ei löydy uutta käyttäjää, se voidaan murskata uuden Duratin raaka-aineeksi.