Durat-allasmallisto

Mallistossamme on lähes kolmekymmentä erilaista allasta, sekä tasoon integroitavia keittiö- ja kylpyhuonealtaita että päälle asennettavia, etenkin käsienpesuun sopivia malja-altaita.

Vanha Ylioppilastalo, Helsinki / Kuva ja suunnittelija: Novosan
+ Credits

LAAJA ALLASVALIKOIMA

Durat-altaita on saatavana pyöreinä, ovaalin ja suorakulmaisen mallisina. Altaat liitetään saumattomasti tason alapintaan. Keittiöaltaaksi suosittelemme allasmalleja Block IV, koko 500 x 350 x 158 (+12) ja Block XIV, koko 400 x 350 x 188 (+12). Ne ovat muita altaita syvempiä ja soveltuvat siis parhaiten tiskialtaiksi.

Block-altaita on mahdollista madaltaa, jopa 70 millin syvyisiksi. (Normaali 130 mm). Levyä liimaamalla allasta voidaan syventää enimmillään  20 mm.

Duratin altaat valetaan pääosin muottiin. Näin varmistamme altaan kestävyyden käyttökohteessa.

Voimme valmistaa myös mittatilausaltaita, kysy lisää myynnistämme.

ALLASMALLISTO (PDF)

OTA YHTEYTTÄ

YKSILÖLLISET VIIMEISTELYT

Altaiden mukana toimitetaan pohjaventtiili, ylivuotosuoja ja hajulukko. Durat allastasoihin voidaan kuitenkin yhdistää mitä tahansa pohjaventtiileitä, ylivuotoaukon suojuksia ja hanoja.

Altaissa on kaatoa 5-10 mm altaan reunalta pohjaventtiiliin suuntaan. Pohjaventtiili on pääsääntöisesti keskitetty altaan keskelle.

Durat-altaisiin voidaan ylivuotoaukko sijoittaa juuri haluttuun kohtaan.

Altaat voidaan asentaa tasoon pitkittäin, poikittain tai tarvittaessa vaikka vinoon, jos se esimerkiksi tason koon tai alla olevan kalusteen vuoksi on tarpeellista. Tasoon voidaan asentaa myös useita altaita rinnakkain.

Kuva: Sameli Rantanen
+ Credits
Kuva: Paavo Lehtonen
+ Credits
Huussi, Venetsian arkkitehtuuribiennaali / Kuva: Ugo Carmeni
+ Credits
Tukholman huonekalumessut 2019 / Kuva: Fanny Hansson
+ Credits

SAUMATTOMAT ALLASTASOT

Duratista saadaan helposti näyttäviä ja yhtenäisiä allastasokokonaisuuksia, koska taso ja altaat liitetään toisiinsa täysin saumattomasti. Niin sanotut isohippuiset kuosit (esimerkiksi Palace-mallisto) eivät kuitenkaan toistu tasoissa ja altaissa aivan samanlaisina. Isokokoiset hiput näkyvät altaissa vähemmän kuin tasoissa, jolloin täysin yhtenäistä ilmettä ei ole mahdollista saada isohippuisiin allastasokokonaisuuksiin.

Durat-tasot ja altaat on helppo pitää puhtaana. Kaikkein vaaleimmista väreistä valmistetut keittiöaltaat vaativat käyttäjiltä kuitenkin huolellisuutta. Kun vaaleaan altaaseen kaadetaan helposti värjääviä, kuumia aineita kuten kahvia, teetä ja vastaavia, altaaseen kannattaa valuttaa samalla hanasta vettä niin, ettei kuuman ja värjäävän aineen yhdistelmä saa väriä pinttymään altaaseen. Mahdollisesti syntyvät pinttymät voidaan kuitenkin aina puhdistaa.

LUE LISÄÄ HOITO-OHJEISTA

Tutustu allasmallistoon

Monipuolisesta allasmallistosta löytyy lähes kolmekymmentä eri allasmallia. Kokovaihtoehtoja löytyy pienistä aina 1790 mm mittaisiin altaisiin asti.

Durat allastasot voidaan asentaa kalusteiden päälle tai kiinnittää kannakkeilla seinään.

Allasmallistoon

Referenssit

Duratia voidaan käyttää monipuolisesti vaativissakin kohteissa.

Durat on erinomainen valinta, kun erottuvan ulkonäön lisäksi edellytetään kulutuksen kestoa, ympäristöä säästäviä ratkaisuja ja helppohoitoisuutta

Tutustu referensseihin
+ Credits
Kuva: Marimekko Kuvaaja: Claudia Zalla