Suunnittelijan valinta: Sisustussuunnittelija ja stylisti Minna Jones
Takaisin artikkeleihin

Suunnittelijan valinta: Sisustussuunnittelija ja stylisti Minna Jones

Rohkean värikkäät keittiötasot ja kylpyhuoneiden allaskalusteet taukotiloihin 

 

Durat-komposiittimateriaalista valmistetut keittiötasot ja wc-tilojen käsienpesualtaat Minna Jonesin värisuunnittelun ydin

Kun Velox Oy:n jättiläismäisen logistiikkavaraston yhteyteen tarvittiin henkilöstölle tauko- ja pukuhuonetilat, toimitusjohtaja Markus Autio antoi sisustussuunnittelija Minna Jonesille vapaat kädet. Kun Minna tutustui ikkunattomaan halliin, joka on täynnä ruskeita pahvilaatikoita, hän totesi, että taukotiloihin kaivataan jotain täysin vastakkaista: valoa ja värejä.

”Sain suunniteltavaksi noin 500 neliön suuruisen kokonaisuuden lattiasta kattoon. Halusin, että taukotilasta tulee täydellinen vastakohta ruskehtavalle, ikkunattomalle hallitilalle, jossa henkilöstö pääasiassa työskentelee. Päätin talloa omat teesini, onhan kädenjälkeni yleensä aika hillittyä ja luonnonläheisiin väreihin perustuvaa. Tässä kohteessa päädyin rohkeaan väri-ilotteluun. Suunnittelua ohjasi vahvasti myös pyrkimys kotimaisiin valintoihin”, Minna kertoo.

”Suomalaisen Duratin komposiittimateriaali istui tähän suunnitelmaan täydellisesti. Nyt mentiin värit edellä ja värejä Duratilta tosiaan löytyy. Se valikoitui kylpyhuone- ja keittiötasojen materiaaliksi jo aivan suunnittelun alkuvaiheessa. Materiaali oli minulle toki ennestään tuttu, mutta en ollut aikaisemmin sitä käyttänyt.

Suunnitelmasta tuli todellinen väripaletti ja itsekin ehkä vasta lopussa tiedostin, että keittiöön valikoitui Ukrainan sinikeltaiset värit. Kun suunnittelutyö alkoi, sota oli juuri alkanut. Se varmaan alitajuisesti vaikutti mielessäni. Myös sillä saattoi olla osuutensa, että osa hallitiloista piti soveltua myös pommisuojaksi.”

 

 

Helppohoitoisuus miellyttää

Minna Jonesin mukaan käyttäjät ovat ottaneet tilan hyvin vastaan. Tosin aivan aluksi eräs heistä oli ollut väreistä shokeeraantunut, mutta on nyt myöhemmin kertonut muuttaneen mielensä. Keittiön toivottiin soveltuvan oikein kunnon ruuanlaittoon, haussa ei ollut mikään mikrolämmitystila. Uusi tila on osoittautunut käytössä toimivaksi ja helppohoitoiseksi.

Lopputarkastajakin oli huomannut lopputuloksen erityisyyden. ”Hän kertoi tehneensä työtään 20 vuotta, mutta ei ollut koskaan nähnyt vastaavaa värimaailmaa”, Minna Jones naurahtaa.

 

 

"Suunnittelussa Minna halusi haastaa tavanomaisen selkeän, asiallisen harmaan työtilan laimeutta. Hän päätti heti tehtävän saatuaan, että uudesta paikasta tehtäisiin täysi vastakohta: värikäs ja monisävyinen. Veloxin arvomaailma kestäisi sen, itseasiassa vahvempi visuaalinen ilme kertoisi paremmin myös yrityksen inhimillisyydestä ja välittämisen kulttuurista."

"Keittiön tasot toteutettiin kotimaisen Duratin kierrätysmateriaalista."

-Ulla Koskinen, Asun 1/2024