Vain mielikuvitus rajana

Durat on kestävä ja näyttävä komposiittimateriaali, jonka raaka-aineesta noin 30 prosenttia on uusiomuovia. Tuote itsessään on sataprosenttisesti kierrätettävää. Ostamme takaisin käytetyt Durat-kalusteet ja hukkapalat.

Durat on oivallinen valinta keittiö- ja kylpyhuonetasoihin, altaisiin ja lukuisiin muihin mittatilauskalusteisiin silloin, kun erottuvan ulkonäön lisäksi vaaditaan kulutuksen kestoa, helppohoitoisuutta ja ympäristöä säästäviä ratkaisuja.

+ Credits
Suunnittelija: Hanna Anonen / Kuvaaja: Christian Jakowleff

Hanna Anonen suunnitteli Duratista veistoksellisen Facades-sarjan

Hanna Anonen on suunnitellut neliosaisen vaasi/säilytin- sarjan, joka esitellään yleisölle New Yorkissa WantedDesign -tapahtuman Launch Pad-näyttelyssä 19.-21.5. Facades-sarjan vaasit ja säilyttimet on valmistettu kierrätysmuovista valmistetusta, suomalaisesta Durat-komposiittimateriaalista.

Hanna Anosen töissä yhdistyvät näyttävyys ja toiminnallisuus. Uutuussarjan tuotteita voi käyttää sisustuksessa monipuolisesti. Ne soveltuvat kukkamaljakoiksi, työpöydän pikkutavaran ja vaikka keittiövälineiden säilyttimiksi, mutta myös sellaisenaan taide-esineiksi.

Lue lisää

Uusi Durat Plus: noin 80 % kierrätysmateriaalia

Maailman ensimmäinen PET-hartsia ja kierrätettyä komposiittia yhdistävä komposiittimateriaali

Durat on kehittänyt ja tuo markkinoille Durat Plus -komposiitin, jossa ensimmäisenä maailmassa yhdistetään kierrätysmateriaalista valmistettu PET-hartsi ja kierrätetty solid surface -komposiittimateriaali. Durat Plus sisältää noin 80 % kierrätysmateriaalia. Sen hiilijalanjälki on noin puolet pienempi kuin perinteisen Duratin.

Lue lisää
Maailman ensimmäinen PET-hartsia ja kierrätettyä komposiittimateriaalia yhdistävä Durat Plus -komposiitti sisältää noin 80 prosenttia kierrätysmateriaalia.

Duratin ensimmäinen EPD-ympäristöseloste on sertifioitu

EPD (Environmental Product Declaration) on vapaaehtoinen ja standardoitu tapa esittää luotettavasti olennaiset ja varmennetut tiedot rakennusmateriaalien ympäristövaikutuksista.

Rakennushankkeiden yhteydessä tarkastellaan ympäristövaikutuksia yhä enemmän elinkaariajattelun kautta. Laskenta tehdään elinkaarianalyysin mukaisesti (LCA) tuotteen koko elinkaaren ajalta. Tuotteen ympäristövaikutukset on siis koottu ja laskettu raaka-ainehankinnasta loppusijoitukseen saakka.

Ympäristöselvitystä varten tehtyjen laskelmien mukaan Duratin hiilijalanjälki on 3,35 kgCO2e.

EPD-ympäristöseloste (PDF)
Värikäs komposiittimateriaali kierrätysmuovista

Durat-konfiguraattori

Kokeile Duratin uuden suunnitteluohjelman testiversiota. Luo oma tuotteesi ja näe AR-ominaisuuden avulla, miltä kalusteesi näyttää valitsemassasi tilassa.

TUTUSTU

Vastuullinen valinta, joka näyttää hyvältä

Durat valmistetaan murskaamalla uusiomuovi rakeiksi, joista syntyy tuotteen omaleimainen, elävän kolmiulotteinen pinta. Kosketustuntuma on ylellisen silkkinen ja lämmin. Materiaali valetaan levyiksi ja erilaisiksi ammeiksi ja altaiksi.

Lue lisää

Kiertotalouden edelläkävijä

Durat on tuote, jonka alkuperäisen tuotekehityksen lähtökohtana jo yli kolmekymmentä vuotta sitten oli vähentää kaatopaikalla päätyvää muovijätettä.

Lue lisää

Artikkelit

Artikkelit tarjoavat ajankohtaisia aiheita Duratista, sen uniikista värimaailmasta ja kestävistä ratkaisuista.

TUTUSTU